marți, 22 iunie 2010

Cugetari Profund Analitice

Universul este construit dupa reguli. reguli clare, chiar daca nu le putem patrunde sensul, nu inseamna ca suntem neoranduiti..
in momente de reverie ai impresia ca intelegi. de fapt chiar intelegi, intelegi tot. si apoi uiti. iubesti ce vezi, iubesti ce nu vezi. suntem inconjurati de perfectiune mascata. perfectiune ascunsa sub groase straturi de rugina perfecta, scufundata in mlastina perfecta, nevazuta de cinicul perfect si admirata de ochiul perfect al nebunului perfect.
Estetica nu exista. estetica este o inventie a celor invinsi pragmatic. Omul este programat sa aprecieze din punct de vedere estetic functiunea. Natura nu este frumoasa. la baza. natura este motorul perfect, intr-o perpetua dinamica si evolutie. este superba prin felul in care toate componentele se asambleaza impecabil. si de ce este o frunza atat de frumoasa? Pentru ca functioneaza. De ce avem o scarba inexplicabila fata de plantele artificiale? Pentru ca nu respira. sunt pur estetice..dar noi iubim estetica, nu? nu.
Orice lucru este frumos daca si numai daca functioneaza. Motiv pentru care lumea ar trebui sa se concentreze mult mai intens pe functiune, si sa studieze acele lucruri inexplicabil de frumoase aparent strict formale.
Cauta forma si nu o vei gasi. cauta functiunea si forma ti se va arata..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu