miercuri, 6 ianuarie 2010

2013

Doar o alta zi a cuiva.
Era o seara nesemnifiativa, la fel ca restul. Hera era o tanara frumoasa din unitatea rezidentiala 6801. Hera isi citea atenta horoscopul pe ziua urmatoare; era ridicol cum inca mai credea in speculatiile respective. Se plictisea crunt in general, de aceea am spus anterior ca era o seara nesmnificativa. Trebuie sa fii foarte plictisit incat sa astepti o imbecilitate de horoscop pentru a te scoate din apatie. A adormit goala pe canapea pentru ca nu avea pat si pentru ca era foarte cald. Prea cald. Toata povestea cu incalzirea globala s-a dovedit partial reala. Hera nu era un etalon pentru inteligenta, lucru care se poate deduce din pasiunea ei pentru horoscoape, dar suficient pentru a constata o clima dereglata; si mult prea calda. S-a trezit la insistentele unui telefon mobil. Era un model vechi cu butoane. Celalalt l-a pierdut. A iesit in strada. S-a strecurat prin traficul pietonal imposibil..pana si-a gasit un taxi. In ciuda faptului ca era vechi si mirosea a bere, probabil din seara precedenta, l-a luat. Era singurul. A ajuns cu greu la scoala. Transpirase deja abundent.Taxiul nu avea AC.

Adolescentii hormonati ii complimentau sanii, reliefati puternic de petele inchise de pe tricoul kaki. Nu era populara; nu stia sa fie seducatoare in modul adolescentin: nu avea o voce ascutita, nu purta culori stridente, nu se farda, si nu chicotea timid. Era de ceva timp victima ironiilor celorlalti, dar nu o interesa.
Fiind de cateva luni implicata intr-o relatie cu un anumit Tannenbaum, se simtea implinita. In special din cauza varstei acestuia inaintate.
Benjamin Tannenbaum era ceea ce multi ar numi un ratat notoriu si recidivist: La cei treizeci si cinci de ani ai sai locuia cu parintii. singurii prieteni pe care ii avea erau pustanii de 16 ani de la bloc, si muncea ca vanzator de jeansi chinezesti in targul 44. Nu il deranja in mod deosebit ca Hera avea 17 ani, ba chiar se mandrea pe alocuri cu faptul ca a sedus o bucata atat de tanara. Hera era proasta, si o imbata gandul ca un barbat in varsta o apreciaza si o iubeste. Il vedea complet denaturat: un om de afaceri descurcaret, cu simt practic si rafinament ascuns; si doar la varsta lui a ajuns la gradul de intelepciune incat sa o vada pe ea ca femeie adevarata si complexa si speciala. Nemernicii de la scoala habar nu aveau. Nici nu vor avea vreodata: era a lui, pentru ca doar el o merita.

A asteptat in caldura infernala finalul cursurilor si a plecat surmenata cu tramvaiul sa il viziteze pe Benny la locul de munca. A fost superb, ca de obicei: acesta a inchis cortul, si a iubit-o acolo pe mormanul nesfarsit de jeansi. A mai stat zece minute si a plecat acasa. A prins telenovelele argentiniene, si a ramas lipita de televizor pana noaptea tarziu. In jur de ora 00 a asaltat calculatorul. Se elibera noul zodiac.. trebuia sa afle ce ii rezerva ziua noua. Probabil caldura..era toata umeda din nou. Nu isi permitea sa aiba un aer conditionat. Era oribil de cald. Lenevea goala pe canapeaua imbacsita. Era acoperita de broboane de sudoare. In pizda ma-sii de incalzire globala.

Un comentariu: