marți, 12 ianuarie 2010

A fost greu la inceput

Era batran sau poate doar incaruntit inainte de vreme. Acest tanar, care citea Agatha Christie in fiecare seara, nu avea prieteni. Am mintit: nu citea Agatha Christie, nici macar nu vazuse filmele. Adolescentul acesta isi petrecea timpul interactionand cu un laptop. Dar prieteni nu avea. Nu avea pe nimeni. Era nemultumit de viata pe care o ducea, si intr-o zi s-a gandit la o idee buna: Sa renunte complet la lumea virtuala in care se ascundea si sa evadeze...Intr-un moment de vehementa a smuls din priza laptopul [era un macbook pro alb] si l-a aruncat in strada. Dupa ce a cazut multe etaje, s-a dezintegrat pe asfaltul rece intr-o simfonie de aschii hi-tech.

A fost greu la inceput. Avea foarte mult timp liber si nimeni cu care sa il petreaca.
A gasit cativa baieti marginalizati social cu care sa atarne, dar il plictiseau teribil. S-a refugiat in lectura pentru o vreme: Lev Tolstoi, Boleslaw Prus, Dan Brown, dar dupa un timp atingerea rece a filelor prafuite nu putea substitui o privire, o conversatie, un puls..
Lumea imaginara il chema inapoi. Jocurile, forumurile si filmele ii bantuiau noptile. S-a incapatanat. A inceput sa joace baschet. La inceput singur, dar dupa ce a petrecut suficient timp pe terenurile din oras, s-a imprietenit cu niste oameni.

Cu un spectru social mai amplu, a cunoscut oameni noi.. a devenit popular, iar fetele de toate varstele si culorile au inceput sa vorbeasca cu el. Barurile au devenit a doua lui casa...daca inainte nu se apropia de ele, acum nu mai se putea desparti[de ele]. S-a apucat de fumat si de baut...social doar. A intalnit o fata extraordinara. Extraordinar de proasta, dar extraordinar de buna. Impreuna cu aceasta si-a trait prima experienta carnala. Si a doua.

A renuntat la citit si la baschet. Garderoba s-a transformat intr-o masa neomogena de sclipici si culori. Mergea la sala acum..spre deosebire de scoala.

Un comentariu: